Óriás fényerejű vetítési megoldások

Nagy fényerejű projektorok eddig is voltak, de a súlyuk és méretük rendszerint gátat szabott a rendezvényeken történő rendszeres használatnak. A beltéri LED falak elterjedésével szinte teljesen kiszorultak, elvétve lehetett velük találkozni beltéri eseményeken. Az Epson viszont megtervezett egy óriás (20.000 ANSI Lumen) fényerejű, de kis méretű projektort, a lézer fényforrások fejlődését kihasználva. 

Speciális ultra közeli, nagy fényerejű lencséivel az Epson újra felveszi a versenyt és bizonyos esetekben el is hagyja a LED falakat az új vetítéstechnikával. Egy 4m széles vásznat 1,5 méterről meg lehet vetíteni hátulról, így szintén árnyék nélkül állhat az előadó a vetítés előtt.

Amit tapasztaltunk a 2022-ben újragondolt technikával, hogy sokkal gyorsabb. Akár 25 perc alatt lehet egy 5,6m széles, hátsós vetítést üzembe helyezni, egy szakember és egy segítő elegendő a vászon felállításához és belefér a technika egy személyautóba. Nem kell továbbá ipari áram, ami sok esetben a LED –fal elengedhetetlen velejárója, nincs jelentős energiafogyasztás sem. 

Mivel nincsenek a FULL HD vetítés miatt látható pixelek, a streamek, videó felvételek nem vibrálnak, nem csúsznak el, valamint nem fárasztja a publikum szemét.

A közel-vetítés speciális vászon felületeinknek köszönhetően nem hot-spotos (lencse fényfolt), a fényerő a vászon teljes területén alig változik, valamint a speciális lencse rendelkezik a sarkok torzításának kompenzálásával.