Hangtechnika, hangosítástechnika

Cégünk prémiumkategóriás L-acoustics moduláris hangtechnikával hangosít. Ezáltal a legjobb ár-érték aránnyal dolgozunk, mert csak annyi eszközt kell kivinni és olyan elrendezésben amennyit a rendezvény megkövetel, maximális hangminőségben. Ebben segít egy Soundvision nevezetű akusztikai tervező szoftver. A terület, terem paramétereivel számolva előre meg tudjuk adni a hangosítás decibel paramétereit és egy színes ábrával szemléltetni tudjuk partnereinknek.

Az L-acoustics KIVA függeszthető hangfalrendszer legnagyobb előnye, hogy megoldható az, hogy legelől és leghátul is ugyanaz a hangerő legyen. Így elől nem süketül meg a hallgatóság, amellett hogy hátul nem hallják, nem értik a szöveget.

Hangtechnika bérlés

Vállaljuk hangtechnikai eszközök, komplett hangosítások bérbeadását - segítünk a tervezésben illetve kivitelezésben!

Prémium hangtechnika

Cégünk prémiumkategóriás L-acoustics moduláris hangtechnikával hangosít. Ezáltal a legjobb ár-érték aránnyal dolgozunk, mert csak annyi eszközt kell kivinni és olyan elrendezésben amennyit a rendezvény megkövetel, maximális hangminőségben. Ebben segít egy Soundvision nevezetű akusztikai tervező szoftver. A terület, terem paramétereivel számolva előre meg tudjuk adni a hangosítás decibel paramétereit és egy színes ábrával szemléltetni tudjuk partnereinknek.

Az L-acoustics KIVA függeszthető hangfalrendszer legnagyobb előnye , hogy megoldható az, hogy legelől és leghátul is ugyanaz a hangerő legyen. Így elől nem süketül meg a hallgatóság, amellett hogy hátul nem hallják, nem értik a szöveget.

Beltéri hangosítás

A terem paramétereihez és akusztikájához illeszthetjük az L-acoustics hangrendszerünket. A célzott hangtechnikával csökkenthetjük a felesleges verődések, így a visszhang kialakulását. Ezt 2 módon is megvalósíthatjuk: több alacsony hangteljesítményű hangfal kihelyezésével, és ezeknek digitális késleltetésével, vagy KIVA Line Array rendszerű hangfalak függesztésével.

Kültéri hangosítás

A beltéri hangosítástól eltérően kültéren fontos a nagy hangnyomás. Ehhez a függesztett hang mennyiségének növelése mellett a mély hangfalak számának növelésével és annak optimális elhelyezésével lehet a lehető legjobb hangzást elérni. A moduláris rendszer lehetővé teszi a meglévő hangrendszerünk tetszőleges növelését.

Rendezvény hangosítás

Cégünk kiemelten foglalkozik különböző rendezvények, műsorok és produkciók hangosításával, hangosítási feladatainak ellátásával. Mára már ennek színvonalas kivitelezése elképzelhetetlen a legmodernebb berendezések megléte nélkül. Pontosabban a technikai fejlődést követve vagyunk kénytelenek alkalmazni a hangosítástechnika modern eszközeit mind a tervezés, mind a kivitelezés fázisaiban.

Rendezvényhangosításra mind a szabadtéri mind az ideiglenes beltéri előadótermekben szükség lehet, legyen szó koncertekről, vagy különböző előadások megtartásáról. Azokon a helyszíneken, ahol nem található kiépített hangosító rendszer, ott a hangosítást hordozható eszközök nélkül nem tudjuk hatékonyan megoldani. Kevesen gondolnak bele, de egy rendezvény hangosításához nem csupán egy mikrofonra, illetve egy hangfalra van szükség. A komolyabb hangosítástechnikai rendszerek több egységből épülnek fel.

Hangosítástechnika – a rendszer felépítése

A színpadon tartózkodó személyek hangját el kell juttatnunk a hallgatóság felé. Ezt élőszó és akusztikus rendszerek esetében mikrofonnal, elektromos hangszereknél vonalbemenettel is felvehetjük. Minden hangosító rendszer központi egysége a keverő. Nem nehéz belátnunk, hogy a kábelezés szempontjából a legcélszerűbb az lenne, ha a keverőpult a színpad mellett lenne elhelyezve, így azonban kezelője nem hallja azt, amit a közönség hall, ráadásul a kábelek ki lennének téve a tömeg állandó letaposásának is.

Ezért van az, hogy a keverőpultot rendszerint a hallgatóság sorai között, vagy azok mögött helyezik el. Mindenesetre erről az alapegységről végezhető a teljes vezérlés, míg a rendezvény résztvevői felé irányított hangsugárzók meghajtásához egy hatalmas teljesítményű végerősítő szükséges. Részint utóbbiból adódik, hogy az igen nagy teljesítmény átvitele miatt az esetleges veszteségek kiküszöbölése érdekében kívánatos minőségű és vastagságú keresztmetszetű kültéri hangszórókábel kell. A kevert műsor folyamatos kontrollálása miatt szükség van egy monitor rendszerre is, ami lehet aktív hangsugárzó vagy éppen fejhallgató.

Miért válasszon minket?

Legyen szó kisebb vagy nagyobb rendezvényről, a legfontosabb az, hogy gondoskodjunk a megfelelő hangtechnikáról, hiszen nem elég, ha csak szól valami, a zenét élvezni szeretné mindenki. Annak érdekében, hogy a rendezvényeken elhangzó beszédek és zenei elemek egyaránt kiváló minőségben jussanak el a közönséghez, egy Soundvision nevezetű akusztikai tervező szoftvert segítségével adjuk meg – a terület, terem paramétereivel előzetesen számolva – a hangosítás decibel paramétereit. Sőt, egy színes ábrával szemléltetni is tudjuk mindezt az Ön számára. A tervek alapján egyrészt meghatározható az optimális eszközszám és elrendezés, másrészt utóbbinak köszönhetően a legjobb ár-érték arányban tudjuk szolgáltatásunkat biztosítani!

A tökéletes hangzást az általunk használt prémiumkategóriás L-acoustics moduláris hangtechnika teremti meg. Az L-acoustics KIVA II függeszthető hangfalrendszer egyik legnagyobb előnye, hogy elérhetővé teszi a legelöl és leghátul tartózkodók számára is az azonos hangerősséget, hangélményt. Vagyis segítségével lehetőségünk van nagy terület, vagy nagy távolság egyenletes hangerővel történő hangosítására. Így nem kell halláskárosodást szenvedni az elől ülőknek azért, hogy a hátsó vendégek is jól hallják. Hatótávolság akár 150 m. Több egység összekapcsolásával koncertek hangosítására is alkalmas.

 

L-acoustics SYVA a hang szépsége

A Syva egy vadonatúj formátumú, nagy teljesítményű hangrendszer az L-Acoutics palettáján, melynek gyártásba kerülését – felcsigázva az érdeklődést - jó érzékkel közvetlenül az Amsterdami ISE kiállítás előtt jelentette be a nagy múltú francia gyártó.

A Syva egy egyszerűen telepíthető (kvázi plug&play) hangrendszer, melyben hat középsugárzó és három magas-frekvenciás sugárzó került elhelyezésre egy elegáns J-formájú, progresszív görbületű dobozformátumban. A forradalmian új hangszóró elrendezés, melyet a gyártó „szegmens-forrás”-nak (patent-pending) hív, 140° vízszintes és 26° függőleges (+5°/-21°) lesugárzási karakterisztikával bír, melyet kifejezetten nagyobb sík területek kompromisszummentes lefedésére fejlesztettek ki, 35m-es hatótávolsággal.

A Syva tökéletes választás céges rendezvények, divatbemutatók vagy kereskedelmi rendezvények, vásárok hangosításához, de amfiteátrumok, előadótermek hangrendszereként is. A rendszer modern, letisztult, és mégis elegáns dizájnja még a belsőépítészek számára is vonzó lehetőséget kínál imaházak, templomok hangrendszerének kiválasztásakor, de kecses formáját könnyen el tudjuk képzelni olyan „intim” környezetekben is, mint például egy házi-mozi vagy lounge-bár.

A Syva kiegészíthető a Syva Low nagy teljesítményű szubbasszus sugárzóval vagy a Syva Sub infra sugárzóval, így akár 142dB SPL maximális hangnyomás is elérhető a rendszerrel. A kiegészítő Syva Low hangdoboz két K2-kategóriájú 12”-es hangszórót tartalmaz, és biztosítja a Syva rendszer alacsony frekvenciás kontúrját, valamint kiterjeszti a frekvenciamenetet 40Hz-ig. Hasonlóan, a Syva Sub egy KS28-kategóriájú 12”-es hangszóróval tolja ki a rendszer alsó határfrekvenciáját egészen 27Hz-ig. Egy LA4X processzált erősítő akár 4db Syva hangdobozt is meg tud hajtani.