Rendezvény hangosítás

Cégünk kiemelten foglalkozik különböző rendezvények, műsorok és produkciók hangosításával, hangosítási feladatainak ellátásával. Mára már ennek színvonalas kivitelezése elképzelhetetlen a legmodernebb berendezések megléte nélkül. Pontosabban a technikai fejlődést követve vagyunk kénytelenek alkalmazni a hangosítástechnika modern eszközeit mind a tervezés, mind a kivitelezés fázisaiban.

Rendezvényhangosításra mind a szabadtéri, mind az ideiglenes beltéri előadótermekben szükség lehet, legyen szó koncertekről, vagy különböző előadások megtartásáról. Azokon a helyszíneken, ahol nem található kiépített hangosító rendszer, ott a hangosítást hordozható eszközök nélkül nem tudjuk hatékonyan megoldani. Kevesen gondolnak bele, de egy rendezvény hangosításához nem csupán egy mikrofonra, illetve egy hangfalra van szükség. A komolyabb hangosítástechnikai rendszerek több egységből épülnek fel.

Hangosítástechnika – a rendszer felépítése

A színpadon tartózkodó személyek hangját el kell juttatnunk a hallgatóság felé. Ezt élőszó és akusztikus rendszerek esetében mikrofonnal, elektromos hangszereknél vonalbemenettel is felvehetjük. Minden hangosító rendszer központi egysége a keverő. Nem nehéz belátnunk, hogy a kábelezés szempontjából a legcélszerűbb az lenne, ha a keverőpult a színpad mellett lenne elhelyezve, így azonban kezelője nem hallja azt, amit a közönség hall, ráadásul a kábelek ki lennének téve a tömeg állandó letaposásának is.

Ezért van az, hogy a keverőpultot rendszerint a hallgatóság sorai között, vagy azok mögött helyezik el. Mindenesetre erről az alapegységről végezhető a teljes vezérlés, míg a rendezvény résztvevői felé irányított hangsugárzók meghajtásához egy hatalmas teljesítményű végerősítő szükséges. Részint utóbbiból adódik, hogy az igen nagy teljesítmény átvitele miatt az esetleges veszteségek kiküszöbölése érdekében kívánatos minőségű és vastagságú keresztmetszetű kültéri hangszórókábel kell. A kevert műsor folyamatos kontrollálása miatt szükség van egy monitorrendszerre is, ami lehet aktív hangsugárzó vagy éppen fejhallgató.

Miért válasszon minket?

Legyen szó kisebb vagy nagyobb rendezvényről, a legfontosabb az, hogy gondoskodjunk a megfelelő hangtechnikáról, hiszen nem elég, ha csak szól valami, a zenét élvezni szeretné mindenki. Annak érdekében, hogy a rendezvényeken elhangzó beszédek és zenei elemek egyaránt kiváló minőségben jussanak el a közönséghez, egy Soundvision nevezetű akusztikai tervező szoftvert segítségével adjuk meg – a terület, terem paramétereivel előzetesen számolva – a hangosítás decibel paramétereit. Sőt, egy színes ábrával szemléltetni is tudjuk mindezt az Ön számára. A tervek alapján egyrészt meghatározható az optimális eszközszám és elrendezés, másrészt utóbbinak köszönhetően a legjobb ár-érték arányban tudjuk szolgáltatásunkat biztosítani!

A tökéletes hangzást az általunk használt prémiumkategóriás L-acoustics moduláris hangtechnika teremti meg. Az L-acoustics KIVA II függeszthető hangfalrendszer egyik legnagyobb előnye, hogy elérhetővé teszi a legelöl és leghátul tartózkodók számára is az azonos hangerősséget, hangélményt. Vagyis segítségével lehetőségünk van nagy terület, vagy nagy távolság egyenletes hangerővel történő hangosítására. Így nem kell halláskárosodást szenvedni az elől ülőknek azért, hogy a hátsó vendégek is jól hallják. Hatótávolság akár 150 m. Több egység összekapcsolásával koncertek hangosítására is alkalmas.