Lézershow, lézertechnika

Lézer dekoráció

A lézer nagy fényerejű dekoratív látványelem, melyet akár lézer show-szerűen, akár statikus lézerdekorációként is használhatunk. A statikus lézereket, lézerhálókat a leggyakrabban azokon a helyszíneken választják megbízóink, ahol el szeretnék rejteni a mennyezeten látható csöveket, ipari légtechnikát, vagy egyéb – az adott rendezvényhez nem illő – berendezéseket.

A statikus lézerfal, mennyezet egy színben vagy akár több színben is választható. Az esemény hangulatához, a szervező céljaihoz igazodva lehet elegáns kiegészítő, dekoratív társelem vagy akár figyelemfelkeltő főelem is. A lézer látvány kialakítása persze kizárólag sötétben lehetséges, amely mellett a fényt megtörő közeg is szükséges. Egy lézerprodukció létrehozására alkalmas lézerrendszer alapvetően lézergépekből, lézernyaláb eltérítő rendszerből – scanner, illetve tükörpad – számítógépes vezérlő rendszerből és a tükrökhöz valamint optikai rácsokhoz hasonló külső optikai elemekből áll.

A konferenciákon, promóciós programokon, fogadásokon, exkluzív partikon – egyre gyakrabban falu- és városnapokon – valamint discokban megvalósított lézerprodukciók leggyakoribb fajtája: a lézershow. Tapasztalataink szerint a leginkább megfogalmazódó igény utóbbi esetében a tánctéren szórakozó tömeg fénytranszba ejtése. Ilyen esetekben a rendszert annak figyelembevételével telepítjük a helyszínen, hogy a tánctéren szórakozók közül a lehető legtöbben lássák a fényjátékot. A napjainkban alkalmazott modern lézerek üzemeltetéséhez már kevesebb energia kell, jóllehet a lézershow ára a felhasznált sugarak darabszámának, színének és a kiegészítő elemek használatának függvénye.

Lézertechnika  rendezvényeken

Rendezvények esetében a program nagyságától, stílusától és még számtalan tényezőtől függhet a lézerek felhasználásának módja. A rendezvényeken a lézert nem kizárólag produkciós jelleggel lehet felhasználni, hanem igény szerint akár egyedi díszlet jellegű látványként is. Tapasztalataink szerint az esetek többségében a lézerprodukció a rendezvények nyitó vagy záró eseményeinek közkedvelt eleme. Ilyenkor leggyakrabban lézerkapuként vagy térelválasztóként alkalmazzák. 

A lézerprodukció sok esetben zenére megírt sugárjátékot és rendszerint olyan grafikai elemet tartalmaz, amely valamilyen módon kapcsolódik a program témájához. A lézerek színe lehet zöld, vagy akár színes is. A fényerő is növelhető tetszés szerint. Előszeretettel jelenítenek meg céglogókat, feliratokat és más egyéb animációkat. Lehetőség van lézerrel 3D hatású képek logók megjelenítésére, valamint egyedi animációk kivitelezésére is. 

Lézerpadlók építése

Cégünk igazi kuriózuma és a kategórián belül saját innovatív fejlesztése a lézerpadlók építése. A lézerpadló egy olyan kifejezetten egyedi látványvilág, amelyet az emberek mozgása vált ki. Minden lézeres látványelemre igaz, hogy a színek rendkívüli módon erősítik a látvány érzelmi töltetét. Életre szóló élményt pedig csak akkor tudunk nyújtani, ha a lézer segítségével képesek vagyunk érzelmeket is kiváltani. Természetesen a lézerpadló is tetszőleges színben elkészíthető.

Füstre vetítés

Egyedi fejlesztésünk a füstre vetítés, amely egy rövid ideig tartó, 3D hatású ábra vagy logó megjelenítése az erre alkalmas a térben.