Konferenciatechnika

Modern korunk tudományos kutatásainak szerves részét képezi a kutatási eredmények szakmai közönséggel – sok esetben a szélesebb publikummal – történő megosztása. A 21. század követelményei a szervezőktől minden esetben a tökéletességet követelik meg, amely napjainkra elképzelhetetlenné vált modern konferenciatechnikai eszközök alkalmazása nélkül. Utóbbi kitétel akár egy kisebb munkahelyi megbeszélés esetében is igaz lehet. A szervezők többségétől – akik egyúttal rendezvényeiken ragaszkodnak a prezentált tartalom lehető legjobb megjelenítéséhez – nem várható el sem a berendezések hatékonyan és optimálisan működésének biztosítása, sem a modern tolmácstechnikai, szavazástechnikai vagy éppen hozzászólói mikrofonrendszerekhez hasonló, drága konferenciatechnikai eszközök birtoklása. Cégünk részint éppen a szóban forgó modern eszközök biztosítására specializálódott, legyen szó tolmácstechnikai berendezésekről, szavazástechnika eszközökről, esetleg hozzászólói mikrofonrendszerekről.

A cégünk által biztosított konferenciatechnikai eszközök jelentősen hozzájárulnak a legkülönbözőbb előadások hatékonyságának növeléséhez. Ezek az eszközök segítenek az elhangzott információk könnyebb megértésében, befogadásában, ráadásul interaktívabbá is teszik a találkozókat. Mivel egyre több nemzetközi- és belföldi konferencián találkozunk velük, jelenlétüket is napról-napra természetesebbnek érezzük.

Tolmácstechnika – nem csak szinkrontolmácsoláshoz

A különböző konferenciák rendezvényein mára már széles körben használt tolmácstechnikai eszközöket mindenekelőtt persze szinkrontolmácsoláshoz használják, jóllehet egyes esetekben az eszköz nyelvektől függetlenül valamint mobilan is alkalmazásra kerülhet. A szinkrontolmács berendezések segítenek a hallgatóságnak az idegen nyelvű előadók megértésében. A cégünk által biztosított szinkrontolmács berendezések párhuzamosan akár 24 különböző nyelvcsatornán is fordítanak, ily módon megállják helyüket a legkisebb konferenciáktól a legnagyobb rendezvényekig. Az általunk biztosított tolmácstechnikai eszközök tökéletes jelátvitelüknek köszönhetően, tökéletes minőségű hallhatóságot biztosítanak. Mivel az eddigi tapasztalatok szerint a fényforrások sem zavarják, a tolmácsvevő készülék mindig kifogástalan jelet biztosít. Közismert, hogy a szinkrontolmácsolás rendszerint zárt térben történik, a fordítók számára a zavartalan munkavégzés körülményeinek megteremtéséhez tolmácskabinok is szükségesek.

Szavazástechnika és interaktivitás

A szavazógépek bérlésének legnagyobb előnye, hogy az előadásokat a résztvevők közvetlen kapcsolatán alapuló rendezvénnyé alakítja. Az előadások ily módon valóban interaktívvá válnak azáltal, hogy a hallgatóság kérdéseket tehet fel, előre megadott kérdésekre esetleg válaszokat adhat.. Utóbbi sok esetben az egész előadás menetének megváltoztatásához vezethet. A szavazógépek nemcsak kényelmes alkalmazásuk miatt előnyösek, de azért is, mert működtetésükhöz nincs szükség saját eszköz használatára. Az előadások alatt mindenki kézbe veheti a saját szavazógépét, amely valóban interaktívvá varázsolja az eseményt.

Hozzászólói rendszerek és előnyei

A modern kori konferenciák világában a szintén felhasználóbarát vezeték nélküli hozzászólói rendszerek nyitottak igazán új távlatokat. A cégünk által biztosított hozzászólói berendezések komplex rendszerek, amelyek segítségével – persze típusuktól függően – a jelen lévők meghallgathatják a hozzászólásokat, felszólalhatnak, vagy éppen részt vehetnek az elektronikus szavazásokban. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy minden delegált hangszórós mikrofont kap, amelynek kezelését maga látja el, illetve amelyek a tolmácstechnikai eszközökbe is integrálhatók.