L-acoustics SYVA, a hang szépsége

A Syva egy vadonatúj formátumú, nagy teljesítményű hangrendszer az L-Acoutics palettáján, melynek gyártásba kerülését – felcsigázva az érdeklődést - jó érzékkel közvetlenül az Amsterdami ISE kiállítás előtt jelentette be a nagy múltú francia gyártó. 

A Syva egy egyszerűen telepíthető (kvázi plug&play) hangrendszer, melyben hat középsugárzó és három magas-frekvenciás sugárzó került elhelyezésre egy elegáns J-formájú, progresszív görbületű dobozformátumban. A forradalmian új hangszóró elrendezés, melyet a gyártó „szegmens-forrás”-nak (patent-pending) hív, 140° vízszintes és 26° függőleges (+5°/-21°) lesugárzási karakterisztikával bír, melyet kifejezetten nagyobb sík területek kompromisszummentes lefedésére fejlesztettek ki, 35m-es hatótávolsággal.

A Syva tökéletes választás céges rendezvények, divatbemutatók vagy kereskedelmi rendezvények, vásárok hangosításához, de amfiteátrumok, előadótermek hangrendszereként is. A rendszer modern, letisztult, és mégis elegáns dizájnja még a belsőépítészek számára is vonzó lehetőséget kínál imaházak, templomok hangrendszerének kiválasztásakor, de kecses formáját könnyen el tudjuk képzelni olyan „intim” környezetekben is, mint például egy házi-mozi vagy lounge-bár.

A Syva kiegészíthető a Syva Low nagy teljesítményű szubbasszus sugárzóval vagy a Syva Sub infra sugárzóval, így akár 142dB SPL maximális hangnyomás is elérhető a rendszerrel. A kiegészítő Syva Low hangdoboz két K2-kategóriájú 12”-es hangszórót tartalmaz, és biztosítja a Syva rendszer alacsony frekvenciás kontúrját, valamint kiterjeszti a frekvenciamenetet 40Hz-ig. Hasonlóan, a Syva Sub egy KS28-kategóriájú 12”-es hangszóróval tolja ki a rendszer alsó határfrekvenciáját egészen 27Hz-ig. Egy LA4X processzált erősítő akár 4db Syva hangdobozt is meg tud hajtani.